Μάθετε πώς να επιλέγετε το φρέσκο

ΟΣΜΗ: Μυρίστε το στόμα, τα βράγχια και την κοιλιά του ψαριού, όταν αφαιρεθούν τα εντόσθια. Το φρέσκο ψάρι είναι άοσμο, με ευχάριστη ελαφριά μυρωδιά θαλασσινής αλμύρας. Η έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά και η οσμή αμμωνίας είναι σήμα κατατεθέν των μπαγιάτικων ψαριών.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΟΨΗ: Το φρέσκο ψάρι έχει γυαλιστερή επιφάνεια με λεπτή και διαυγή γλοιώδη ουσία,με δέρμα υγρό, γυαλιστερό, καλά προσκολλημένο στη σάρκα δίχως σχισμές. Αν η επιφάνεια του σώματος είναι θαμπή τότε το ψάρι είναι μπαγιάτικο.

ΜΑΤΙΑ: Ένας άλλος τρόπος να ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι είναι τα μάτια εάν είναι θολά, μαλακά και έχουν μπει προς τα μέσα. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μπαγιάτικο. Αντίθετα τα διαυγή, καθαρά μάτια και το ζωηρό βλέμμα είναι δείγμα φρεσκάδας.

ΣΑΡΚΑ: Η σάρκα του φρέσκου ψαριού πρέπει να είναι λευκή, ελαστική καθώς και ανθεκτική όταν τα αγγίζουμε με τα δάχτυλα.

ΛΕΠΙΑ: Το φρέσκο ψάρι έχει λέπια γυαλιστερά,κολλημένα στο δέρμα, τα οποία αφαιρούνται δύσκολα στη διάρκεια της απολέπισης.

ΒΡΑΓΧΙΑ: Τα βράγχια του φρέσκου ψαριού πρέπει να είναι κόκκινα (σαν το αίμα), υγρά, γυαλιστερά, χωρίς δυσάρεστη μυρωδιά, ενώ του μπαγιάτικου έχουν μια δυσάρεστη οσμή!

ΚΟΙΛΙΑ: Στο φρέσκο ψάρι η κοιλιά πρέπει να είναι σκληρή και όχι μαλακή που φανερώνει μπαγιάτικο ψάρι.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 2102725261 ή στείλτε μας μήνυμα στην φόρμα επικοινωνίας.

 


Archives